Werkwijze

This is how we do it

Droom je van een mooie persoonlijke foto's om je website, social media en andere uitingen mee te vullen? Wil je jouw bedrijf een professioneel gezicht geven en ben je benieuwd hoe we dat doen? Lees dan hieronder meer over onze werkwijze voor, tijdens en na de fotoshoot en ontdek hoe we jouw verhaal vertalen naar een sterk visueel merk.
Zakelijk portret Zakelijk portret Zakelijk portret
Fotoshoot werkwijze
Onze aanpak

Wat leuk dat je nadenkt over een fotoshoot bij MUPH. Wij onderscheiden ons door bedrijfsfotografie met een branding gedachte. Wat dat betekent? We vertalen jouw verhaal naar beelden die perfect bij jou en je doelgroep aansluit.  

Ik doe er alles aan om jouw fotoshoot zo “smooth” mogelijk te laten verlopen. We lopen hiervoor samen verschillende stappen door. 

Informeer naar de mogelijkheden

 

Stap 1: Ons gesprek

Welk verhaal hebben jij en jouw bedrijf te vertellen? Als ik jouw fotografie mogen verzorgen, dan beginnen we met een telefonisch gesprek zodat we van je horen welke boodschap je over wilt dragen. Ik wil weten wie je doelgroep is, waar je in uitblinkt en wat eventueel je uitdaging is. Ik stel vragen om de informatie te achterhalen die ik nodig heb voor het maken van een fotografie concept met een bijpassend conceptboard.


“Een afspraak was zo gepland en al vanaf de eerste kennismaking was er een klik. Het is fijn werken met Leonie omdat ze snel reageert op vragen en ze is flexibel wanneer het op plannen van data en tijden aankomt. Ze denkt mee over hoe we het vooraf beoogde resultaat in de praktijk kunnen behalen.”

Cyril Deken - Coöperatie VGZ

 


Stap 2: Een conceptboard

Met jouw verhaal en kennis over je bedrijf ga ik aan de slag met een conceptboard waarbij ik mijn ideeën voor jouw fotoshoot ga vertalen naar een fotografieplan. Het conceptboard bestaat uit beelden die samen een sfeer maken voor jouw fotoshoot. Hierbij neem ik ook een kleuradvies mee, omdat kleur een groot effect heeft in de fotografie en op de emotie van je doelgroep die straks je foto’s gaan zien. Bij de fotoshoots ontstaat er vaak een benodigdhedenlijst zodat we goed voorbereid aan de fotoshoot kunnen beginnen.


“Je werkwijze is helder en door het conceptboard dat je maakt en de ruimte die je geeft om hierop te reageren, laat je zien dat je een vakvrouw bent en creëer je vertrouwen bij mij als klant. ”

Myrte Scheffer - Breeez


Stap 3: Dé fotoshoot

Omdat ik de fotoshoot goed voorbereid in ga, ga je merken dat je meer ontspannen aan de shoot begint. Dat zorgt er niet alleen voor dat je gemakkelijker poseert, maar ook dat je de dag als een leuke activiteit gaat ervaren. Zelfs als je een fotoshoot een beetje spannend vindt.

Een echte emotie is voor mij goud waard. Als jouw lach ook een lach bij je kijker oplevert, dan is die echt. Dat komt omdat alleen een echte lach dat spiegelende effect op ons heeft. Daarom help ik je tijdens de fotoshoot met het krijgen van een echte emotie. Of het nu een brede lach of een kwetsbare blik moet zijn.

Om ervoor te zorgen dat je een idee krijgt van je foto-skills, kijken we samen door de beelden heen. We kijken welke er mooi zijn en waarom sommige beelden je niet aanspreken en waarom dit dan is. Zo weet ik waar ik op moet letten en kan ik je aansturen om de mooiste beelden te krijgen. Daarbij letten we onder andere ook op kleding, haar en houding.

Bij zakelijke portretten van alle medewerkers kijken we per medewerker samen door de beelden heen en zoeken we de beste foto samen uit. Door de eigen keuze weten we zeker dat iedereen tevreden is met zijn of haar foto en het geeft de geportretteerde ook rust als ik dit vooraf vertel. We gaan net zolang door totdat iedereen blij is met de foto.

Het is bij ons ook mogelijk om jou en/of je team van make-up en haarstyling te voorzien. Onze visagist en haarstylist Marlou komt dan voor de fotoshoot naar je toe om je nog mooier en camera-proof te maken. Heb je een groot team? Geen probleem, want we hebben meer visagisten en haarstylisten om alles soepel te laten verlopen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

“Ze stelt je snel op je gemak en voor je het weet heb je er al lol in. Ik vond het zeer leuk om met MUPH te werken. Ze weten precies wat er nodig is om de juiste sfeer te creëren.”

Merel Schambergen - Merel Health Coaching 


Stap 4: Kies je foto's

Na de fotoshoot maken wij een contactsheet van de beste beelden. Dit document kun je printen en rustig bekijken. Daarvan kies je de beelden die je wilt gebruiken. Mocht je niet kunnen kiezen of twijfelen welke boodschap je hiermee over kan brengen, dan kijken en denken we graag met je mee. 

Stap 5: Ik bewerk jouw keuze

De foto’s die je kiest ga ik voor je bewerken. Deze bewerking zorgt voor de laatste puntjes op de i. Door de fotoshoot weet ik wat je belangrijk vind en dat neem ik mee in het laatste stuk van deze productie. Zo doe ik standaard een correctie op licht en kleur, haal ik oneffenheden en storende dingen weg zodat de focus volledig op de juiste plek komt. 

Stap 6: Je foto's zijn klaar voor gebruik

En dan is het zo ver… Je kunt gaan shinen met je foto’s! Gebruik je foto’s zo veel mogelijk zodat mensen je beelden gaan herkennen. Ben niet bang om je beelden opnieuw met andere content nog eens te gebruiken. We zien namelijk elke dag zoveel content dat we echt niet alles onthouden. 


"Ik ben echt trots op mijn bedrijf, maar met recht trots op hoe Leonie het samenvattend in beeld heeft gebracht. De foto's die gemaakt zijn waren bedoeld voor de website, maar door het vrij aanleveren kun je ze voor alles gebruiken.” 

Oscar Huizinga – Logistics Moers


 

Verder nog belangrijk: 

  • Bij ons krijg je de digitale beelden in hoge en lage kwaliteit zodat je ze voor zowel drukwerk als online kan gebruiken.
  • Je kunt je foto’s gebruiken voor social media, brochures, website, maar ook als behang op bijvoorbeeld je kantoor.
  • De beelden zijn voor eigen gebruik gebruiksrechtvrij. Dat betekent dat je ze zelf overal voor mag gebruiken. Als je wilt dat anderen jouw foto’s mogen gebruiken, informeer dan even naar de mogelijkheden.

 

 

Ik denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend en gratis branding gesprek. Tijdens dit gesprek geef ik je advies over hoe je de fotografie voor jouw merk neer zou kunnen zetten zodat jouw doelgroep zich maximaal aangesproken voelt.

JA, ik wil een gratis branding gesprek aanvragen!

 

meer MUPH